NaSchoolse Activiteiten

De Naschoolse Activiteiten worden door de gemeente Assen georganiseerd. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van Brede School.

Wat zijn naschoolse activiteiten?
Kinderen tussen de twee en twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan naschoolse activiteiten zoals:

• sport en spel
  • natuur en milieu
  • dans en muziek
  • wetenschap en techniek
  • tekenen en schilderen
  • koken

Kinderen leren nieuwe sporten of liefhebberijen kennen.
We zien kinderen graag verdergaan in zo’n pas ontdekte liefhebberij. Daarom werken wij samen met sportverenigingen, het Instituut Creatieve Ontwikkeling en andere instellingen en clubs. Dat maakt de stap naar zo’n nieuwe hobby gemakkelijker.

Kinderen ontdekken en ontwikkelen hun talenten.
Wilt u dat uw kind zijn talenten ontplooit? Door te schilderen met een echte kunstschilder, of te basketballen met een deskundige coach, merkt het kind: ik vind dit geweldig en ik ben er nog goed in ook. Of nee, schaken is toch echt niks voor mij. Nu je talenten ontdekken komt later van pas bij beroepskeuze of in de vrije tijd.

Kinderen leren te werken in groepsverband.
Een belangrijk doel van de naschoolse activiteiten is het vergroten van de sociale vaardigheden. Teamsporten, samen koken, in een bandje spelen of vergaderen over een voorstelling: je doet het samen…een mooie kans vooral voor kinderen die dat extra nodig hebben, ook voor later.

Meedoen en inschrijven.
Kinderen of ouders kunnen meerdere keren per jaar inschrijven voor de naschoolse activiteiten via een speciale website.  Vooraf krijgt ieder kind via zijn eigen school een flyer met alle activiteiten.

Kosten:

De kinderen van de Vredeveldschool mogen kosteloos deelnemen aan 1 activiteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de Vredeveldschool deelneemt aan het project Kanskidz. Voor deelname aan de overige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Meer info kunt u vinden op de website