Fietskeuring
05-10-2018

Fietskeuring

Het moet u als ouder/verzorger een geruststellend gevoel geven te weten dat uw kind veilig
zijn dagelijkse gang naar school kan maken. Gemeente, politie, school, verkeersouders en Veilig Verkeer Nederland afdeling Assen doen daarom hun best die maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid van uw kind ten goede komen.

Eén van die maatregelen is de jaarlijkse fietsenkeuring in de herfst. In een jaargetijde dat regen, mist, donker, sneeuw en gladheid die veiligheid sterk kunnen beïnvloeden is het van het allergrootste belang dat de fiets van uw kind veilig is.

Daarom worden in oktober op de Vredeveldschool de fietsen gekeurd van de kinderen van de groepen 1 t/m 8. Aan de
hand van een keuringskaart wordt elke fiets door deskundigen beoordeeld.

Tekortkomingen worden op de kaart aangegeven en vervolgens gaat de kaart mee naar huis, zodat ouders/verzorgers kunnen zien wat er mis is aan de fiets. De bedoeling is dan dat ouder/verzorger in het belang van de verkeersveiligheid van het kind de tekorten alsnog gaat (laat) opheffen.

Een fiets wordt alleen goedgekeurd deze voldoet aan de wettelijke eisen van een fiets. Een goedgekeurde fiets krijgt een veiligheidssticker waarop staat: “Deze fiets is oké”.