12-11-2018

EU-schoolfruit

 

 

Wij doen met onze school weer mee aan EU-Schoolfruit. Van 12 november 2018  t/m 19 april 2019 krijgen onze kinderen drie stuks groente en fruit per week.

De groente- en fruitlevering is een aanvulling op de Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (gemiddeld 80 gram per portie) maken kinderen een goede start om de ADH te halen!

Wij vinden het belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas vaak lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Vanaf dit jaar kunnen ook ouders zich opgeven voor een nieuwsbrief, gericht op ouders. Hierin staat onder andere informatie over groente en fruit voor de week erop, zodat ouders hier rekening mee kunnen houden. Ouders kunnen zich voor de nieuwsbrief opgeven.

https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit/Over-EU-Schoolfruit/Voor-ouders