19-07-2018

Drents Verkeersveiligheidslabel

Voor de leerlingen van de Vredeveldschool was het zo vlak voor de vakantie nog feest! Vanochtend reikte wethouder Harmke Vlieg het Drents Verkeersveiligheidslabel uit aan de directrice van de school, Anneke Voss-Abelen.

De ochtend begon spannend. Seef de Zebra zou het labelbordje brengen, maar was nergens te bekennen. Seef was al op vakantie. Gelukkig bedacht Seef nog nét voordat hij op de trein stapte, dat hij iets was vergeten: het uitreiken van het label.

Vroem vroem!
 De leerlingen begonnen uitbundig te klappen toen Seef alsnog op de school arriveerde. Wethouder Harmke Vlieg feliciteerde de school van harte met het behalen van het label en overhandigde het labelbordje aan de directrice. Zij besloot samen met de kinderen dat het bordje een mooie plek moet krijgen naast de ingang van de school. De leerlingen zongen daarna met z’n allen het verkeerslied ‘Vroem-Vroem’. De feestelijke ochtend werd afgesloten met een heerlijk verfrissend ijsje.

Drents Verkeersveiligheidslabel
 Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Klik hier voor meer informatie over het DVL.